Grafisch ontwerp

Wat is grafische vormgeving?

De term grafische vormgeving wordt vaak gebruikt, maar wat is het nu eigenlijk? Grafische vormgeving is overal om je heen. Een visitekaartje van een relatie, een mailing in de bus, een magazine in de winkel, een krant, het melkpak, het uiterlijk van een website, het naambord van de plaatselijke doe-het-zelver, de opdruk van je bedrijfsauto, etc.
Allemaal voorbeelden van grafische vormgeving of grafisch ontwerp. Allemaal tekst, beeld en materiaal dat iemand vorm heeft gegeven.

ExCom gaat graag met u in gesprek over wat voor een item u wilt laten vormgeven. We proberen u wensen samen te voegen en zo ontstaat er een concept. Nadat het concept is goedgekeurd kan het item verder worden uitgevoerd. Onderdelen van grafische vormgeving zijn DTP en huisstijlontwikkeling.

Huisstijlontwikkeling

Als bedrijf wil je je (potentiële) klanten laten zien we je bent en waar je voor staat. Hoe je dit laat zien begint bij het logo. Het logo moet duidelijk weergeven wat je doet. Of juist niet zodat je klant getriggerd wordt. Alles kan, zolang het maar bij het bedrijf past. Voordat ExCom een logo ontwerpt, willen we weten wat het bedrijf doet, welke associaties er zijn, wat je wilt uitstralen en natuurlijk welke kleuren je aanspreken. Op basis hiervan wordt een logo gemaakt. ExCom maakt hierbij gebruik van de Adobe programma’s Illustrator en Photoshop.

Nadat het logo bekend is kunnen er visitekaartjes gemaakt worden en het briefpapier, factuurpapier en verslag papier worden opgemaakt. Deze laatste drie kunnen ook alleen in digitale versie gemaakt worden.

DTP

De betekenis van DTP is Desk Top Publishing. Dit betekent vrij vertaald ‘publiceren vanaf het bureau’.  DTP gaat dus een stap verder dan de huisstijlontwikkeling. Bij DTP wordt tekst in vormgeving gezet. Denk hierbij aan flyers, brochures, posters etc.

Als opdrachtgever heb je al wel vaak een idee over hoe het product er uit moeten komen te zien. Bijv. A-1 formaat poster of A-3. Dit wordt besproken. De opdrachtgever levert de teksten en zonodig beeldmateriaal aan. Daarna maakt ExCom van dit alles een ontwerp. Teksten worden eventueel aangepast en het beeldmateriaal wordt bewerkt. Zodra het ontwerp is goedgekeurd, is het product klaar voor productie.

Drukwerk

ExCom werkt met meerdere partijen samen om zo voor de opdrachtgever een zo goed mogelijk product te leveren tegen een aantrekkelijke prijs. Producten die door ExCom zijn vormgegeven (Zie grafische vormgeving), kunnen na akkoord snel naar een drukker worden verzonden. Zo houdt u alles in één hand.

Maar ook als u zelf een ontwerpt heeft dan kan ExCom dit voor u laten drukken. Als u dit wilt, kan ExCom uw ontwerp beoordelen en u eventueel adviseren. Zo kunt u besparen op uw ontwerpkosten.

Van het drukwerk ontvangt u eerst een offerte zodat u altijd weet waar u aan toe bent.