Webdesign

Domeinnaamregistratie en webhosting

Voordat er een website gebouwd kan worden zal er eerst een domeinnaam bedacht moeten worden. Heeft u al ideeën voor een domeinnaam dan wordt gekeken of deze naam ook nog vrij is. Bij het bepalen van de domeinnaam is het ook belangrijk om te kijken hoe de domeinnaam zich verhoudt ten opzichte van de zoekmachinevriendelijkheid. ExCom adviseert u hierbij.

Nadat de domeinnaam is bepaald, kan deze geregistreerd worden. Het domein wordt ondergebracht bij een hoster.

Er zijn 3 mogelijkheden

  • Alleen domeinnaamregistratie. U heeft de domeinnaam in uw bezit. Eventueel kan het domein worden doorgezonden naar een ander domein / website;
  • Domeinnaamregistratie plus email: U heeft de domeinnaam in uw bezit en u kunt een onbeperkt aantal e-mailadressen (laten) registreren onder dit domein;
  • Volledig pakket:  U heeft de domeinnaam in uw bezit, u kunt een onbeperkt aantal e-mailadressen (laten) registreren onder dit domein en u host een bepaalde ruimte op een server, waardoor u onder dit domein een website kunt (laten) plaatsen.

Voor het laten ontwerpen, bouwen en laten plaatsen van een website heeft u het volledige pakket nodig.  De prijzen van de domeinaamregistratie en hosting zijn afhankelijk van het pakket, maar ook afhankelijk van welke extensie u kiest (.nl, .com, net , org, etc). Neemt u gerust contact op met ExCom voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen.

Website ontwerp en realisatie

Bij de bouw van een website is alles mogelijk. “The sky is the limit”. Echter overal hangt natuurlijk een prijskaartje aan.

ExCom werkt veel voor het MKB en gebleken is dat men graag een website wil, die er er goed uitziet, goed vindbaar is, maar niet teveel geld mag kosten. ExCom biedt daarom 2 soorten websites aan:

  1.  De basiswebsite met gebruik van WordPress templates: De basiswebsite biedt alles wat je van een website mag verwachten. Goede uitstraling, alle benodigde gegevens. Bij het bouwen van de basiswebsite wordt gebruik gemaakt van WordPress templates. Deze template wordt zoveel mogelijk naar de wens van de opdrachtgever aangepast. Hieraan zitten echter wel beperkingen, die per template verschillend zijn.  De website wordt gebouwd en via een speciale link is de website te zien voor de opdrachtgever. Zodra de webiste naar wens is wordt deze online gezet.
  2. Maatwerk: Indien de opdrachtgever speciale wensen heeft ten aanzien van de lay-out of het functioneren van de website dan kan er maatwerk geleverd worden. In overleg wordt bepaald wat er nodig is om de website naar wens te bouwen. In de offerte worden de inhoud en bouw van deze maatwerk website nader gespecificeerd. Ook hier geldt dat de website wordt gebouwd en via een speciale link is de website te zien is voor de opdrachtgever. Zodra de website naar wens is, wordt deze online gezet.

Normaliter wordt gekozen voor de eerste optie. De tweede optie wordt veelal gekozen bij het maken van een extranet (een afgeschermd gedeelte van de website, die alleen voor bepaalde gebruikers zichtbaar is).

Zelf beheren van de website

Het grote voordeel van WordPress is dat de website gelijk voorzien is van een CMS (Content Management Systeem). Hierdoor is de website inhoudelijk zelf gemakkelijk te beheren. Indien u dit liever niet zelf doet dan kunt u voor het beheer ExCom inschakelen.

Zoekmachineoptimalisatie

Vindbaar zijn bij een zoekmachine hangt af van vele factoren. Factoren waar je soms wel en soms geen invloed op hebt. ExCom zal de factoren waar je wel invloed op hebt zoveel mogelijk proberen te benutten.

Denk aan de domeinnaam die je kiest, www.installatiebedrijf-jansen.nl zegt natuurlijk al veel meer dan www.wimjansen.nl. Maar denk ook aan titels van de pagina’s die je maakt. De pagina ‘over ons’ wordt ‘bekeken’ door een zoekmachine maar zal wellicht weinig opleveren in de zoekmachines. Dit terwijl de paginatitel ‘Over installatiebedrijf Jansen’ veel meer respons oplevert.

Dit zijn maar enkele voorbeelden hoe je een website zoekmachine vriendelijk kan maken. WordPress maakt gebruik van plug-ins. ExCom plaatst onder uw website een SEO (Search Engine Optimalization) plug-in. Door het gebruiken van deze plug-in kunt u per pagina uw vindbaarheid vergroten. Ook als u zelf een pagina hebt gemaakt, helpt deze plug-in u met het verbeteren van de de pagina.

Na het opleveren van de website meldt ExCom de website altijd aan bij Google en bij Bing.

Belang van social media

Social media heeft een belangrijke taak bij je vindbaarheid. Door het gebruikmaken van diverse social media waarbij je melding maakt van je website url en je emailadres worden zogenaamde backlinks gecreëerd naar jouw bedrijfsnaam. Doe maar eens een test met je eigen naam: Wanneer je deze invoert op Google zal hoogstwaarschijnlijk je Facebook, LinkedIn en eventueel je eigen blog in de topresultaten verschijnen. Aangezien sociale media actiever wordt gebruikt dan een website zullen de urls van de sociale media ook eerder verschijnen als zoekresultaat. Maar het einddoel “gevonden worden” wordt bereikt. Zorg er echter voor dat de inzet van social media als bedrijfsmedium wel zorgvuldig gebeurt. Houd ten eerste werk en privé gescheiden. En zorg dat je met zekere regelmatig iets plaatst. ExCom advissert u graag bij het gebruik van Sociale Media als marketing instrument.

AVG

Eigenlijk spreekt het voor zich, maar uw website moet voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). ExCom zal daarom een zogenaamde cookie consent plugin met een cookie policy op de website plaatsen. Zorgt u voor de privacyverklaring, dan zit u qua website goed.