Domeinnaamregistratie en webhosting

Voordat er een website gebouwd kan worden zal er eerst een domeinnaam bedacht moeten worden. Heeft u al ideeën voor een domeinnaam dan wordt gekeken of deze naam ook nog vrij is. Bij het bepalen van de domeinnaam is het ook belangrijk om te kijken hoe de domeinnaam zich verhoudt ten opzichte van de zoekmachinevriendelijkheid. ExCom adviseert u hierbij.

Nadat de domeinnaam is bepaald,  kan deze geregistreerd worden. Het domein wordt ondergebracht bij een hoster.

Er zijn 3 mogelijkheden

  • Alleen domeinnaamregistratie. U heeft de domeinnaam in uw bezit. Eventueel kan het domein worden doorgezonden naar een ander domein / website;
  • Domeinnaamregistratie plus email: U heeft de domeinnaam in uw bezit en u kunt een onbeperkt aantal e-mailadressen (laten) registreren onder dit domein;
  • Volledig pakket:  U heeft de domeinnaam in uw bezit, u kunt een onbeperkt aantal e-mailadressen (laten) registreren onder dit domein en u host een bepaalde ruimte op een server waardoor u onder dit domein een website kunt (laten) plaatsen.

Voor het laten ontwerpen, bouwen en laten plaatsen van een website heeft u het volledige pakket nodig.  De prijzen van de domeinaamregistratie en hosting zijn afhankelijk van het pakket, maar ook afhankelijk van welke extensie u kiest (.nl, .com, net , org, etc). Neemt u gerust contact op met ExCom voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen.