Websiteontwerp en realisatie

Bij de bouw van een website is alles mogelijk. “The sky is the limit”. Echter overal hangt natuurlijk een prijskaartje aan.

ExCom werkt veel voor het MKB en gebleken is dat men graag een website wil, die er er goed uitziet, goed vindbaar is, maar niet teveel geld mag kosten. ExCom biedt daarom 2 soorten websites aan:

  1.  De basiswebsite met gebruik van WordPress templates: De basiswebsite biedt alles wat je van een website mag verwachten. Goede uitstraling, alle benodigde gegevens. Bij het bouwen van de basiswebsite wordt gebruik gemaakt van WordPress templates. Deze template wordt zoveel mogelijk naar de wens van de opdrachtgever aangepast. Hieraan zitten echter wel beperkingen, die per template verschillend zijn.  De website wordt gebouwd en via een speciale link is de website te zien voor de opdrachtgever. Zodra de webiste naar wens is wordt deze online gezet.
  2. Maatwerk: Indien de opdrachtgever speciale wensen heeft ten aanzien van de lay-out of het functioneren van de website dan kan er maatwerk geleverd worden. In overleg wordt bepaald wat er nodig is om de website naar wens te bouwen. In de offerte worden de inhoud en bouw van deze maatwerk website nader gespecificeerd. Ook hier geldt dat de website wordt gebouwd en via een speciale link is de website te zien is voor de opdrachtgever. Zodra de website naar wens is, wordt deze online gezet.

Normaliter wordt gekozen voor de eerste optie. De tweede optie wordt veelal gekozen bij het maken van een extranet (een afgeschermd gedeelte van de website, die alleen voor bepaalde gebruikers zichtbaar is).

Zelf beheren van de website

Het grote voordeel van WordPress is dat de website gelijk voorzien is van een CMS (Content Management Systeem). Hierdoor is de website inhoudelijk zelf gemakkelijk te beheren. Indien u dit liever niet zelf doet dan kunt u voor het beheer ExCom inschakelen.